Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

15 травня відзначають День Європи

Сьогодні, 15 травня, Львівщина, як і уся Україна, відзначає День Європи. З цим святом мешканців області привітав голова Львівської ОДА Максим Козицький. Про це інформує преслужба Львівської ОДА.

«З Днем народження, Європо! Сьогодні ми маємо унікальну нагоду продемонструвати нашу єдність з іншими європейськими народами, що так само утверджують базові цінності та стандарти розвитку об’єднаної Європи. Для українців цей день особливий, адже Україну та ЄС єднають не лише спільні моральні ідеали, а й історія та культура. Тому нам не потрібно доводити, що Україна – це Європа», - зазначив він.

Очільник області наголосив, що Україна проходить складний шлях європейської інтеграції  та висловив впевненість у світлому європейському майбутньому нашої держави.

«Шлях до євроінтеграції для нас не легкий. Події на Майдані у 2013 році та війна впродовж останніх семи років на Сході України показали те, наскільки сильно ми готові боротися за своє європейське майбутнє. Ми показуємо, що бути повноправним членом Євросоюзу – це не тільки про політику і нові стандарти, це щире бажання українців. І це бажання є вільним і усвідомленим! Впевнений, що, попри всі труднощі, Україна стане повноправним членом європейських структур і, як наслідок, отримає новий поштовх для культурного та економічного розвитку. Лише разом, об’єднавшись, ми можемо здійснити необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії!»,-  зазначив Максим Козицький.

Додамо, що День Європи відзначається 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ