Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

17 січня у Львові страйк перевізників (Доповнено)

Перевізники Львова погрозують розпочати страйк 17 січня: на Галицьке перехрестя має з'їхатись близько 100 маршруток. Про це сьогодні, 14 січня, на виконкомі Львівської міської ради повідомив Андрій Корчинський - голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України.

А вже  у віторок, 18 січня, за його словами, буде 150 машин, у середу,19 січня, - 300.

Додамо, що сьогодні на виконкомі Львівської міської ради мала бути затверджена нова вартість проїзду у маршрутках - 2 грн, однак цього не було зроблено.

Отож, виконком ЛМР розпочався урочисто та весело, до міської ради завітав цілий вертеп, молодь співала колядок, розіграла цілу виставу про народження Христа, посіяла щастя та добробут у малій сесійній залі. Завершення виконкому таким радісним не було.

 

Зокрема, другим питанням порядку денного було підвищення тарифу у міських маршрутках. Та воно було знято з розгляду. Присутні у залі представники львівських перевізників, зокрема, президент Асоціації «Львівський пасажирський транспорт» Роман Лобода мовчки залишив залу засідання, не дочекавшись закінчення виконкому та відмовляючись від будь-яких коментарів з цього приводу.

 

Натомість надати коментар погодився голова Асоціації вільних перевізників профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський: «Я сподіваюсь, що питання було зняте з розгляду завдяки вчорашній нараді перевізників та директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Наталії Павлюк, адже зі вчорашньої наради було чітко зрозуміло, що тариф 2 гривні вже не є актуальним і перевізники навіть не зможуть підтримувати свої автомобілі у належному технічному стані. Тож я сподіваюсь, що влада дослухалась до нас, вирішила переглянути тариф і збільшити його до 2,5 гривень. Іншого тарифу бути не може. Львівські перевізники за інших умов їздити не будуть, і оскільки сьогодні тариф не був прийнятий, то вже з понеділка почнуться страйки. Зокрема, в перший робочий день тижня на роботу не вийдуть 100 машин, зняті з різних маршрутів міста, у вівторок кількість машин збільшиться до 150, у середу їх буд вже 300. Всі машини будуть зосереджуватись на Галицькому перехресті і очікувати там прийнятного тарифу».  

 

Проблему прокоментував і перший заступник міського голови – Олег Синютка:

«Питання тарифу було зняте з розгляду тому, що директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Наталя Павлюк, яка курирує це питання є у відрядженні у Києві і не може бути присутньою на виконкомі. Мушу сказати, що тариф 2 гривні наразі є узгодженим Антимонопольним комітетом України, і хоч така вартість проїзду є зависокою для населення і занизькою для перевізників, але таким є рішення Антимонопольного комітету. Питання  тарифу буде розглянуте на наступному виконкомі. Щодо обіцяного страйку, то будь-які речі, що проходять у місті, мають відбуватись у межах чинного законодавства, і міська рада забезпечить проведення цього заходу у межах законодавства».

 

Фото - ЛМР

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ