Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

18 серпня у Львівській області проводитимуться спільні польсько-українські навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій

18 серпня у Львівській області на території прикордонної зони проводитимуться спільні польсько-українські навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій. Про це повідомили у прес-центрі ГУ МНС у Львівській області.

 За словами працівників прес-центру, організаційні навчання чергових караулів будуть закритими і зосереджені на практиці гасіння торфу і лісів.
   З початку відпочинкового сезону у Львівській області значно збільшилась кількість пожеж у лісах. Причинами є зазвичай вогнища, які розпалюють люди, що приїжджають до лісу відпочивати. Крім того, часто селяни спалюють суху траву, мотивуючи тим, що земля таким чином удобрюється. Служба МНС попереджає, що спалювання трави призводить навпаки до пошкодження родючого шару та  загоряння дерев - великих збитків як і державі, так і жителям.
 Великі труднощі у працівників МНС викликає гасіння торф'яних пожеж. На нинішній день у Львівській області горять три торф’яні родовища: поблизу Гамаліївки, Рясне-2 і в Яворівському районі. Найскладніше боротись з вогнем на торф’яному родовищі поблизу Гамаліївки, оскільки площа його становить 5 га. Торф у цьому місці почав горіти 27 липня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ