Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» - у фіналі. Свист та обурення «Арени Львів»

Донецький «Шахтар» зумів вийти до фіналу Кубка України. Команда Мірчі Луческу здобула важку нічию на «Арені-Львів» у матчі проти дніпропетровського «Дніпра» - 1:1. Такий результат освистали вболівальники на «Арені-Львів».

Стадіон гнав вперед команду Мирона Маркевича, вболівальники хотіли бачити там «Дніпро», однак кубковий фінал буде уже «традиційним» - «Динамо» - «Шахтар».

Старт матчу «Шахтар» - «Дніпро» не викликав особливого аншлагу на трибунах «Арени Львів». Уже ближче до половини першого тайму вболівальників суттєво побільшало. Мабуть, саме тоді і команда Мирона Маркевича зрозуміла, що грає не на виїзді. Наполовину заповнена «Арена Львів» з усіх сил підтримувала «Дніпро» - за новими поговірками, уже народну команду.

З перших хвилин зустрічі футболісти обох команд своєю грою показали, що сумувати у цьому матчі вболівальникам не доведеться. На двох і «Дніпро», і «Шахтар» у першому таймі створили вдосталь гольових моментів, а забити вдалося лише «Дніпру».

В складі команди Мирона Маркевича вдавалася гра на контратаках. У першому таймі «дніпряни» здебільшого грали від захисту, очікуючи на помилку від суперника. Коноплянка та Федорчук у першій половині першого тайму були найближчими до того, аби відрити рахунок. В обох випадках «Шахтар» виручив П'ятов. Господарі хоч і атакували багато, проте Бойко читав кожен навіс суперника. Коли гравці «Шахтаря» починали грати у дрібний пас та низом, то небезпека біля воріт Бойка почала виникати. В «Шахтаря» найреальніший момент забити мав Марлос – Бойко у цьому епізоді зіграв вище усіляких похвал.

Загалом, гра у першому таймі у виконанні обох команд дивилася. Переглядати такий футбол на стадіоні-красені, де футболісти бігають немов на долоні, було одне задоволення.

На 30-ій хвилині матчу «Арена-Львів» таки вибухнула емоціями. Федорчук заставив помилитися Тайсона і чудовою передачею вивів Калініча сам на сам з Пятовим. Нападник «Дніпра» свій момент використав на відмінно – 1:0 на користь «Дніпра».

До завершення тайму «Шахтар» мав лише один момент для того, аби зрівняти рахунок. З ударом Срни впорався Бойко, а на добиванні Кучер зіграв так як хотілося уся «Арена Львів» - не зміг добити м'яч у ворота.

Другий тайм матчу став менш цікавіший, аніж перший. З перших хвилин другої 45-хвилинки стало зрозуміло: «Дніпро» зробить основну ставку на обороні власних воріт, команда гратиме на контратаках і знову чекати на помилку суперника.

«Шахтар», розуміючи про програє, з усіх сил пішов вперед і заставив суперника по-справжньому терпіти в обороні. Хороші нагоди забити за «Шахтар» втратив Шевчук, Степаненко та Марлос. Перший влучив у Тейшейру, другий у поперечину, а третій пробив мимо.  

Ключовий момент та, мабуть, усього півфінального протистояння між «Шахтарем» та «Дніпром» стався на 76 хвилині матчу. За фол Канкави на Гладкому у штрафному майданчику головний арбітр матчу Анатолій Абдула призначив пенальті. З таким вердиктом арбітра «Арена Львів» аж ніяк не погодилася. Луіс Адріано пробив пенальті під бухливий свист. Воротар Бойко хоч і вгадав кут пострілу, проте виручити свою команду не зміг.

Рахунок 1:1 уже влаштовував донецький «Шахтар». «Гірникам» уже не було жодної потреби стрімголов летіти вперед і забивати ще. При нічийному рахунку гравці обох команд зробили справжнє шоу на «Арені Львів». В одному епізоді Адбула дав грати командам до того моменту, коли на полі ледь не розпочалися кулачної бої.  

Завелися на трибунах і вболівальники. Неодноразово з трибун лунали вигуки на адресу головного арбітра Анатолія Абдули. Вболівальники в один голос кричали «Суддя – пі...с». У деяких моментах арбітр і справді приймав неоднозначні рішення, які викликали бурхливі емоції у вболівальників.

Наприкінці зустрічі оформити вихід «Дніпра» у фінал Ліги Європи міг Калініч. Нікола з двох флангових передач не зміг переграти Пятова. Підсумкову нічию і вихід «Шахтаря» до фіналу Кубка України вболівальники освистали. Цього вечора майже вся «Арена Львів» хотіла там бачити «Дніпро».

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ