Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кошти зібрані на демонтаж російської псевдоцеркви передали на ЗСУ

Національний музей історії України прозвітував про використання коштів, зібраних на демонтаж незаконної забудови на території музею

Загалом музей отримав 2266 донатів на загальну суму 870 627,06 грн. За попередньою оцінкою, роботи з демонтажу коштували 772 000 грн. Цю суму Музей передав будівельному підрозділу інвестиційної компанії Inzhur. Засновник і виконавчий директор цієї компанії Андрій Журжій одразу запропонував передати ці гроші на допомогу військовим.

Зрештою компанія перерахувала 1 млн грн Фонду компетентної допомоги «Повернись живим». Цей донат Фонд спрямує на школу з підготовки спеціалістів безпілотних авіаційних комплексів «Ятаган» – проєкт, який «Повернись живим» реалізує спільно з «ПриватБанком».

Близько 100 000 грн, які залишилися після зборів, використали на те, щоб захистити звільнену територію від можливих зазіхань. Загалом на це витрачено 95 315 грн. Паркан коштував 40 642 грн, банери з інформацією про артефакти, пов’язані з Десятинною церквою, – 18 900 грн, решту грошей використали на кріплення і монтаж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ