Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

19 лютого в парламенті говоритимуть про новий закон про мову

Про українську мову і національну безпеку, а також про мовну ситуацію і законодавство говоримуть депутати та експерти на комітетських слуханнях. Про це повідомляє Портал мовної політики.

19 лютого у Комітеті Верховної Ради України з питань європейської інтеграції відбудуться комітетські слухання «Українська мова в контексті євроінтеграції: виклики і відповіді».

Серед основних питань, які розглядатимуться, – взаємодія державної мови і національної безпеки, мовне законодавство та захист прав споживачів, мовна інтеграція іммігрантів, становище і перспективи державної української мови.

Зокрема, про мовний статус українця і про те, які мовні права мають українці, розкаже Роман Матис, засновник громадської  ініціативи захисту прав україномовних «И так поймут!», а громадський активіст Святослав Літинський розповість про те, чи допомагає мовне законодавство захистити права споживачів.

У слуханнях візьмуть участь заступник Голови Верховної ради України Оксана Сироїд, голова Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко, голова Комітету Верховної ради України  з питань культури і духовності Микола Княжицький, депутати, науковці, громадські активісти, а також доповідачі з Латвії та Німеччини.

Окрім комітетських слухань, у першому кварталі 2016 року мають відбутися парламентські слухання про стан української мови в Україні.

Захід організовують з нагоди Міжнародного Дня рідної мови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ