Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

1 червня у всьому світі відзначають День захисту дітей

У перший день літа в багатьох країнах відзначається Міжнародний день дітей (International Children's Day).
фото із вільних джерел

Міжнародний день дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві. Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня, повідомляє news.bigmir.net

За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого припала саме на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві. 

У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість, навколо знаку Землі розміщено стилізовані фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений у центрі, - це символ нашого спільного дому. 

1 червня розпочинається прийом документів для зарахування дітей у садки Львова

Цікаво, що це свято активно підтримали в соціалістичних країнах. Так, в епоху існування СРСР 1 червня у школах розпочиналися літні канікули.

Міжнародний день захисту дітей відзначали промовами і дискусіями про права і благополуччя дітей, проводили покази нових дитячих художніх фільмів і телепередач, влаштовували спортивні змагання для дітей, часто запрошуючи до участі і батьків. 

Як повідомляло Гал-інфо, завтра, 2 червня, патрульні Львова проведуть пікнік та розваги для дітей позбавлених батьківського піклування.

В Україні цього дня у всіх містах заплановані дитячі свята. У Львові відкривається Дитячий форум видавців. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ