Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

1 квітня почнеться підписна кампанія між лікарем та пацієнтом

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун нагадала про близький старт підписної кампанії. При цьому наголошує, що декларацію з лікарем можна підписати вже зараз. Про це повідомляє портал "МедПросвіта".

«У квітні почнеться національна кампанія з вибору лікаря – кожен українець зможе обрати собі сімейного лікаря, терапевта і педіатра, і підписати з ним декларацію», — нагадує Уляна Супрун.

Водночас, кожен українець вже зараз може заповнити декларацію з лікарем в тих медичних закладах, які підключені до однієї з Медичних інформаційних систем та глобальної системи охорони здоров’я eHealth. Для цього необхідно надати лише певний перелік даних про себе.

Окремо Уляна Супрун нагадує, що згідно з медичною реформою, більше немає необхідності користуватись медичним закладом, до якого пацієнт був прив’язаний за місцем реєстрації. Цю норму скасовано, отже він може обрати лікаря навіть з іншого кінця міста. Але в міністерстві нагадують, що в таких випадках лікар просто не зможе приїздити на виклики таких пацієнтів. Вони будуть вимушені самостійно їздити до обраного лікаря.

«Якщо лікар, який супроводжував вас до початку кампанії з вибору лікаря, не влаштовує, час знайти того, кому ви готові довірити своє здоров’я», — зазначила очільниця МОЗ.

Відзначимо, що одночасно з запуском підписної кампанії, офіційно запрацює eHealth, через яку буде створено єдиний реєстр пацієнтів. За словами заступника міністра охорони здоров’я Павла Ковтонюка, без рєстру, НСЗУ просто не зможе визначитись із платним та гарантованим пакетами медичних послуг.

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ