Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

22 січня у Львові буде «живий» ланцюг

До Дня Соборності (94 роки Акту Злуки) та 93-річчя з Дня проголошення Незалежності України у Львові планують створити “живий ланцюг” від пам'ятника Тараса Шевченка до пам'ятника Степана Бандери. Акція не є політичною і будь-яка партійна чи організаційна атрибутика під час її проведення заборонена! Про це повідомив громадський оргкомітет.


Головна мета – продемонструвати важливість ідеї єдності всієї України під єдиним синьо-жовтим прапором, незважаючи на всі політичні перипетії та складні історичні моменти. Організатори закликали брати синьо-жовті, червоно-чорні прапори та стрічки у якнайбільшій кількості!

Програма.

10:30 – збір учасників біля пам’ятників Шевченкові та Бандері (на вибір), початок формування ланцюга.

Об 11:00 ланцюг має бути сформований. На 15 хв. його зафіксують в непорушному стані, потім від Бандери до Шевченка буде переданго велике синьо-жовте полотнище. Потім на просп. Свободи відбудеться віче.

12:00 – віче.

Маршрут ланцюга: пам’ятник Степана Бандери, (вул. С. Бандери), попри собор Св. Юра, по вул. Листопадового Чину, попри університет, по вул. СічовихСтрільців, по вул. Гнатюка, через просп. Свободи до пам’ятника Тараса Шевченка.

Довідка.

22 січня 1918 р. Центральна Рада своїм Четвертим Універсалом проголосила Українську Народну Республіку самостійною, незалежною, вільною державою українського народу.

22 січня 1919 р. відбулося об'єднання УНР і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ