Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

22-річний львів'янин потрапив на роботу у Facebook

Один із перших українців, який почав працювати у Facebook — Остап Коркуна.

Потрапити на роботу в головну соцмережу світу здається просто нереальною ціллю, адже в команду до Цукерберга обирають тільки найкращих програмістів світу. І тим не менше львів'янин потрапив туди у 22 роки.

Писати програми почав ще у школі, а в студентські роки регулярно їздив на олімпіади з програмування. Спочатку був всеукраїнський рівень, далі — світовий.

Спонсором однієї з цих олімпіад виявився Facebook. Не звернути увагу на молодого українця вони не змогли. 6 співбесід і він пакує валізи в рідному Львові, аби вирушити в головний офіс Facebook. Минуло вже 7 років і з того часу кількість українців у штаті зросла до 50-ти.

Команда Остапа розробляє систему, яка дозволяє автоматично виявляти технічні несправності. Соцмережею користується 1,5 мільярда людей, тому проблеми з'являються регулярно.

Події в Україні змусили перебудувати свій графік і вписати у нього новий напрям діяльності – волонтерство.

Під час Євромайдану Остап з друзями організував Майдан у Сан-Франциско. Там збирали акції протесту проти свавілля влади, транслювали їх на Київський майдан, надсилали петиції до Барака Обами. До того ж Остап зв’язався з адміністрацією сторінки Євромайдану у Facebook і запропонував допомогу з рекламою сторінки.

Після завершення Майдану роботи побільшало. Хлопці заснували організацію "Нова Україна", метою якої є поширення інформації про Україну для цього запрошують українських співаків, показують документальні фільми. Інший напрямок — це допомога переселенцям, сиротам, ветеранам АТО.

Старожил Facebook запевняє, що секретів успіху немає, окрім одного: постійно вдосконалюватись. Він рекомендує: "Щоразу аналізуйте, чи цього року ви працюєте краще, аніж рік тому. І якщо відповідь "так" — ви на правильному шляху".

Джерело: 24 Канал
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ