Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2550 грн сплатять білоруські туристи за георгіївську стрічку

10 січня, білоруських туристів з "колорадською" символікою затримав депутат Івано-Франківської обласної ради спільно з ветеранами АТО. Про це повідомило видання Курс.

Депутат Івано-Франківської обласної ради Андрій Марійчин, який мешкає в Яблуниці неподалік курорту "Буковель", змусив поважати Україну туристів з Білорусі, які приїхали в Карпати з символікою проросійських бойовиків. 

Туристи прикріпили "колорадську" стрічку на лобове скло автомобіля "Мерседес Віто" і на прохання Андрія Марійчина зняти її відмовлялися. У машині були три чоловіки і дві жінки. Марійчин зняв номери з автомобіля, щоб порушники не втекли, і викликав поліцію й друзів – ветеранів АТО. Причому поліцейським довелося пояснювати, що георгіївська стрічка в Україні законодавчо заборонена з червня 2017 року і за її використання передбачено штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

За постановою поліції суддя Яремчанського міського суду Андрій Іванов ухвалив рішення про максимальний штраф для порушників – 2550 грн (150 неоподатковуваних мінімумумів). 

Нагадаємо, майже рік в Яремчі не працював суд – не було жодного повноважного судді. 7 серпня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про призначення і тимчасове переведення суддів", в якому тимчасово перевів суддю Андрія Іванова з Перевальського районного суду Луганської області до Яремчі.

Курс

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ