Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

28 березня Україна перейде на літній час - можливе збільшення дорожньо-транспортних випадків

. Сезонне переведення стрілок годинника на годину вперед може призвести до збільшення числа дорожньо-транспортних випадків. Про це заявила психолог, тренер сфери репродуктивного здоров'я і планування сім'ї всеукраїнського проекту "Разом до здоров'я" в Криму Ольга Мінчик.

 

Як вона уточнила, перехід на літній час в організмі людини збиває індивідуальні циркадні ритми - циклічні коливання в протіканні біологічних процесів організму, які безпосередньо залежать від часу доби і тривалості світлового дня.

 

За словами психолога, з цієї причини може виникнути ряд проблем. "Неуважність за кермом призводить до збільшення випадків ДТП, втрата загального психофізіологічного тонусу - до зниження успішності у школярів і працездатності у дорослих", - уточнила Ольга Мінчик.

 

Вона додала, що відновити індивідуальні циркадні біоритми після переходу на літній час (переведення стрілок годинника на годину вперед) людям вдасться у кращому випадку лише через місяць.

 

Щороку на зимовий (літній) час переходять Україна, Росія, країни Європи, більшість штатів Америки і Канади, а також інші країни. Від такої практики відмовилися Китай, Японія, Індія, Грузія.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ