Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

29 -31 січня пластуни вшанують пам'ять героїв Крут

29 – 31 січня Національна скаутська організація України Пласт проведе ряд заходів з приводу 91-ї річниці бою під Крутами. Про це сьогодні, 27 січня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Національної скаутської організації України Пласт.
29 січня розпочнеться вшанування пам’яті героїв Крут – пластуни та українська молодь одягнуть червоно-чорну символіку (стрічок та вишиванок) в знак солідарності з героями Крут. Цього ж дня пластуни покладуть вінки на могилу Ігоря Лоського, учасника бою під Крутами, який дивом залишився живим та помер у Львові 1936-го року.
31 січня пластуни проведуть теренову гру. Розпочнеться вона з поїздки на спеціально оформленому трамваї, що виконуватиме роль потяга «Львів-Київ-Крути». Під час теренової гри учасники продемонструють свої знання з історії, виявлять кмітливість та матимуть змогу поринути в події 29 січня 1918 року. А також проведуть вечір патріотичної пісні, який розпочнеться о 16.00 в Пороховій вежі.
А з 21.00 28 січня до 6.00 30 січня в рамках всеукраїнської акції відбуватиметься одноденне голодування-піст в пам'ять про полеглих юнаків. Заощаджені таким чином кошти будуть передані для увічнення подвигу київських юнаків. На даний час долучилися до акції більше ста осіб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ