Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

2 лютого у Львові бабак Міша віщуватиме погоду

Вперше у Львові бабак Міша віщуватиме весняну погоду. 2 лютого у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі відбудеться театралізоване дійство «Зустрічаємо весну», яке підготували учасники екологічного театру «Оберіг» до Дня Бабака. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
«Рік тому, 1 лютого, львів’янка віддала нашому центру бабака, який своїм сусідством приніс багато труднощів. Бабак – це гризун, який мешкає на теренах Луганської, Харківської, Сумської областей та на півдні України. У Львові є лише один бабак Міша. Він дружелюбний і ручний»,  повідомив директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович.
Існує традиція визначати погоду за поведінкою звіра. Якщо, вийшовши з нори, бабак побачить свою тінь  зима триватиме ще щонайменше шість тижнів. Якщо не побачить тіні  весна прийде незабаром, протягом двох тижнів. В Україні також є традиція визначати погоду за поведінкою тварин, зокрема їжака.
До святкування Дня Бабака можуть приєднатися всі охочі і спостерігати за віщуванням львівського бабака, яке відбудеться о 15.00 годині у екологічному центрі на вул. Кубанській,12, повідомляють у прес-службі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ