Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

30 тисяч поліцейських подбають про безпеку людей на Різдвяні та Новорічні свята

На Різдвяні та Новорічні свята в Україні про безпеку людей подбають 30 тисяч поліцейських.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це Голова Національної поліції України Іван Вигівський повідомив в інтерв’ю "Українським Новинам".

За словами очільника відомства, з першого дня війни поліцейські працюють в посиленому варіанті несення служби, розгорнуті ситуаційні центри. До повномасштабного вторгнення росії в середньому на добу заступало на службу 4500 нарядів поліції, зараз — близько 7000 нарядів, це близько 21 тисячі поліцейських.

Іван Вигівський зазначив, що усі поліцейські наряди будуть передислоковані та наближені до місць, де знаходитимуться святкові ялинки та відбуватимуться релігійні заходи:

«В деяких великих містах у нас не буде ялинок, але у всій державі буде діяти комендантська година, як і минулого року. Ми розуміємо, що громадяни, можливо, деякі напідпитку, приходитимуть до цих місць і ми максимально будемо забезпечувати порядок та безпеку… В цьому році вперше святкували  Різдво 25 грудня. 24-25 грудня  пройшло без надзвичайних подій та грубих порушень публічного порядку. Однак, я думаю, що будуть охочі відмічати й 7 січня, так само і Водохреща. Ми максимально залучимо сили та засоби поліції для того, щоб забезпечити порядок в усі ці дні.»

Голова Національної поліції України наголосив на забороні феєрверків та салютів: «Вибухів, впевнений, всім і так вистачає. Минулого року у нас було декілька фактів запуску феєрверків – особи були встановлені та притягнуті до кримінальної відповідальності, провадження скеровані до суду».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ