Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

32% українців мають додаткові джерела доходів. Інфографіка

У сучасному мінливому світі наявність додаткових джерел заробітку може підтримати чи врятувати у кризовій непередбаченій ситуації, коли основне джерело з якоїсь причини перестає приносити дохід. HeadHunter Україна дізнався, наскільки поширеною серед українців є практика отримання додаткового доходу

Продовжуючи досліджувати питання місця і ролі роботи у житті українців , HeadHunter Україна запитав у користувачів сайту про їхні додаткові джерела заробітку. Серед тих, хто взяв участь в опитуванні, лише близько третини мають його, тоді як більшість респондентів, а саме 68%, за їхнім твердженням, покладається лише на одне джерело фінансових надходжень.

Серед тих, хто має додатковий заробіток, 38% отримують дохід від фрилансу, 28% – від інвестицій. Ще 28% респондентів вдалося монетизувати власне хобі. А от на другу роботу заради додаткових фінансів виходять 22% опитаних. Серед інших джерел доходу респонденти зазначали, наприклад, здачу квартири в оренду, стипендії.

Ті ж, хто не має додаткового доходу, називають різні причини такої ситуації. 21% респондентів повідомляють, що у них відсутня необхідності у цьому. Більше половини (56%) говорять, що їм не вдається його отримати. Серед інших причин – брак часу, відсутність бажання чи сил шукати додатковий заробіток, брак необхідних для цього навичок, відсутність варіантів заробітку.

Як показало опитування, поширеним джерелом отримання додаткового доходу є фриланс. Він дозволяє поєднати основну роботу із додатковим заробітком, використовуючи наявний часовий ресурс. Другу роботу як джерело додаткового доходу використовують меншою мірою. Серед тих, хто не має додаткового заробітку, більше половини зазначають, що їм не вдається його отримати. Додатковий заробіток потребує вкладення часу та зусиль, тоді як не всім вдається їх виокремити для цього.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ