Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

57 нових автомобілів "швидкої" отримав Центр медицини катастроф

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/3
Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Центр) отримав 57 нових автомобілів швидкої допомоги. Про це повідомили 17 червня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Усі закуплені автомобілі укомплектовані за сучасними вимогами та відповідають європейським стандартам. Це автомобілі «Citroen» та «Renault Master» типу В (34 автомобілі), стандартні «швидкі», та типу С (23 автомобілі), реанімобілі.

Завдяки підтримці та співпраці Міністерства охорони здоров’я України, Львівської облдержадміністрації та Центру вдалось збільшити кількість нових «швидких» до 57.  З них – 12 отримані через закупівлю Центром за кошти, отримані від НСЗУ через «ковідний» пакет, 45 – це поставка МОЗ.

Урочисте отримання автомобілів відбулося сьогодні на стадіоні Арена «Львів».

«Щодня до оперативної диспетчерської служби надходить понад 5 тисяч звернень, здійснюється 650 виїздів до пацієнтів для надання екстреної допомоги. Саме тому "швидкі" вкрай необхідні. Вони суттєво допоможуть нашим медикам якісно та швидко надавити медичну допомогу, - сказав у своєму вітальному слові голова Львівської ОДА Максим Козицький. - Напередодні професійного свята, хочу привітати усіх медиків. Ваша професія – це, без перебільшення, покликання. Хочу, аби кожен з вас відчував, що ваша робота оцінюється. Оцінюється вдячністю врятованих вами людей».

Окрім того, Максим Козицький нагородив почесними грамотами Львівської облдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, відданість справі та з нагоди Дня медичного працівника  керівника Центру Андрія Васька, провізора аптечного відділу Центру Ганну Богдан та медичну сестру (фельдшера) виїзної бригади Центру Любов Дзюрей та Віктора Малишка - водія автомобільного транспорту Центру.

«Швидкі» розподілять пропорційно по всіх підстанціях області, відповідно до  найгострішої потреби в автомобілях відповідного класу. Вже у п’ятницю, 18 червня, нові «швидкі» заступлять на чергування.

Як зазначив керівник Центру медицини катастроф Андрій Васько, зараз на базі Центрі є 140 автомобілів, проте близько 100 з них потребують заміни.

Окрім того, на початку липня очікується поставка ще 55 автомобілів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ