Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

6 років мешканці вулиці Міжгірної у Львові судяться за право вільно заходити у своїх будинки

Упродовж 14 років мешканці вулиці Міжгірної у Львові, аби потрапити до власних помешкань, ходять вузькою стежкою. Причина – намагання зацікавлених осіб приватизувати ділянку, яка саме і є цією вулицею. І вже 6 років постраждалі люди безрезультатно оббивають пороги судів. Відтак, ЛКП «Архітектурно-будівельний нагляд» та мешканці розробили проект містобудівного обґрунтування влаштування під’їздів до своїх житлових будинків з встановленням червоних ліній вул. Міжгірній. Про це йшлося на громадських слуханнях за участі директора ЛКП «Архітектурно-будівельний нагляд» Наталії Юзич.
-

«Вулиця Міжгірна – тупикова, загального користування, розташована між територіями індивідуальної житлової забудови і ВАТ «Мікроприлад». Ширина проїзної частини становить 4-6 метрів.Уздовж вулиці проходять міські інженерні комунікації (водопровід, газопровід, каналізація, електрокабелі). На вулиці Міжгірній є верхній та нижній заїзди. ВАТ «Мікроприлад» перекрив частину вулиці нижнього заїзду бетонним парканом і металевими воротами, які і створюють найбільші перепони для доступу до під’їздів будинків №8 та №14. А територія верхнього заїзду закріплена за будинками № 11  та № 13. Отож, кожного дня ми стикаємось із проблемою, як вийти з власного будинку, і як потім у нього зайти. Погодьтесь, це не нормально, коли через «захцянки» можновладців люди залишились без доступу до власних будинків. Більше того, нам заявили, що скоро ми взагалі невідомо кудою будемо ходити, бо декому не подобається, що попід його вікнами ходять люди. Хоча і та територія належить до загальної території вулиці», - розповіла мешканка будинку №8 Марія Служинська.

«Встановлення червоних ліній на вул. Міжгірній відповідає генеральному плану Львова. Це забезпечить безперешкодне транспортне та пішохідне сполучення для мешканців тамтешніх будиннків», - каже Наталія Юзич.

Учасники громадського слухання не дійшли спільної думки щодо вирішення  проблеми. Натомість вирішили наступне громадське слухання провести з виїздом на місце події.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ