Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

79% українців вважають Голодомор геноцидом українського народу

79% громадян України вважають, що Голодомор 1932-33 рр. був геноцидом українського народу. У 2010 році таких було лише 60%. Такі результати опитування, оприлюдненого незалежною дослідницькою організацією Соціологічна група «Рейтинг».

Про це йдеться у повідомленні УІНП.

Оцінку Голодомору як геноциду поділяє абсолютна більшість жителів Заходу та Центру країни (92% та 83% відповідно), та відносна більшість Півдня та Сходу (69% та 67%). Більш схильні підтримувати цю тезу мешканці сіл, молодші та україномовні респонденти. Важливо, що суттєво зросла кількість тих, хто однозначно вважає його геноцидом - тепер їх частка складає 62%.

68% опитаних зазначили, що будуть цьогоріч запалювати свічку у День пам'яті жертв Голодомору, 21% сказали, що не будуть цього робити. Ця ініціатива знаходить більшу підтримку на Заході та у Центрі (84% та 70% відповідно). Так само більше половини опитаних на Півдні та Сході також зазначили, що візьмуть участь у цій акції.

68% - ще надто мало. Тому працюємо далі і поширюємо наші ролики із закликом вшанувати вбитих голодом запалюванням свічки”, - прокоментував результати дослідження Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Нагадаємо, що 85-х роковин Голодомору в Україні Український інститут національної пам'яті спільно з Міністерством інформаційної політики та Центром дослідження визвольного руху створили соціальні відеоролики, зняті творчою командою Young&Hungry Production.  

Переглянути ролики можна на сайті Інституту.  

Довідково. Соціологічна група «Рейтинг» опитала 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 20-29 жовтня 2018 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ