Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

81% опитаних українців живе із вірою в Бога

Фонд “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва провів опитування серед 2022 українців віком від 18 років у всіх регіонах України щодо їхньої віри в Бога.
Покров Богородиці, перша половина XVІІ ст., походження невідоме. Дошка, темпера, сріблення. Фото Олена Ляхович

81% українців зазначив, що вірить у Бога, 13% відповіли, що ні, ще 7%  не змогли відповісти на це запитання. Такі дані загальнонаціонального опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно  з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

На Заході України населення найбільш релігійне,  у Бога там вірять 95% людей,  найменше  – на Півдні України (75%), у Центрі та на Сході віруючих  у Бога порівну – по 81%. 

З віком віра в Бога зростає –  серед тих, кому 60  і більше, вірять у Бога 85%, серед 18-29-річних  – таких 76%.

Чим вищий освітній рівень людей, тим нижча їхня віра в Бога. Так, серед респондентів з  незакінченою середньою освітою  відсоток тих, хто відповіли, що вірять у Бога, найвищий (90%). Серед тих, хто має середню спеціальну,  він найнижчий (79%). Щоправда, з вищою або незакінченою освітою їх на один відсоток більше –  80%.

Зазначимо, дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова спільно  з Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва» з 3 по 9 липня 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів.  Було опитано 2022 респонденти віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ