Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

8 вересня завершилася друга сесія Собору монашества УГКЦ

8 вересня завершилася друга сесія Собору монашества УГКЦ, —повідомляє Прес-секретаріат Глави УГКЦ. В цей день у храмі Святого Духа Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський, у співслужінні з Владиками Петром (Стасюком), Єпархом для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, Глібом (Лончиною), Апостольським візитатором для українців греко-католиків Італії, Іспанії та Ірландії, відповідальним від Синоду Єпископів УГКЦ у справах монашества, Діонісієм (Ляховичем), Єпископом-помічником Верховного Архієпископа, відслужили подячну Архієрейську Божественну Літургію на завершення ІІ сесії Собору монашества УГКЦ, який проходив 4-8 вересня у приміщенні Львівської духовної семінарії Святого Духа.
 Тема цієї сесії Собору – «Покликання і формація». Вона проходила в рамках першого в історії нашої Церкви Собору монашества УГКЦ «Преображення у Господі».
 «Тема собору є надзвичайно актуальною. Виховання себе особисто та богопосвячених осіб загалом надзвичайно важливе і на нас лягає спільна відповідальність за освячення і спасіння мирян». Тому Владика Ігор закликав приймати волю Господню, що часто перекреслює наші плани, мрію та власну дорогу освячення. У свою чергу Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, який був учасником одного із пленарних засідань, побажав монашеству, щоб свою діяльність і свою любов спрямовували до інших», — наголосив у своїй проповіді Владика Ігор.
 Нагадаємо, відкриття ІІ сесії Собору відбулося 4 вересня представленням Владикою Ярославом (Прирізом), Єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицьким, головою секретаріату ІІ конференції та Собору монашества УГКЦ, документу, опрацьованого після І сесії Собору, яка мала назву «Ідентичність монашества в покликанні і служінні УГКЦ». У вересні 2007 року відбудеться ІІІ конференція, а у вересні 2008 року - ІІІ сесія. Їх тема: «Служіння і післанництво».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ