Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

9-річний шашкіст з Яворівщини завоював дві медалі на чемпіонаті України

Фото Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото Управління молоді та спорту Львівської ОДА
Фото Управління молоді та спорту Львівської ОДА
1/2
9-річний шашкіст Михайло Щегольський з Яворівщини завоював дві медалі на чемпіонаті України. Про це повідомили 30 червня Гал-інфо у пресслужбі Управління молоді та спорту Львівської ОДА.

У Херсоні минулого тижня відбувся чемпіонат України з шашок-64 серед молоді, юніорів та юнаків. За медалі змагались 160 учасників з 14 областей України. Збірну Львівщини за підтримки обласної федерації та управління молоді та спорту Львівської ОДА представляли 9 юних спортсменів: 4 з Турківської ДЮСШ "Юність" та 5 з шашкового клубу Яворова. Грі у шашки турківчан навчає Богдан Москаль, а яворівчан – Юрій Кунець.

Найуспішніше з Львівської області виступив 9-річний Михайло Щегольський із села Старий Яр Яворівського району. Серед шашкістів до 10 років він здобув бронзову медаль у програмі швидкі шашки (8 хв на партію + 4 сек. на хід), срібну медаль у програмі бліц (3 хв на партію + 2 сек. на хід) та 4 місце у класичній програмі (40 хв на партію + 10 сек на хід).

Непогано виступили й інші юні шашкісти Львівщини, увійшовши в двадцятку найкращих у різних видах програми. Серед дівчат до 13 років Соломія Крецул з Турки посіла 8 місце в класичній програмі, 15 – в швидких шашках та 9 - в бліці, Соломія Кунанець з Яворова посіла 9 місце в класичній програмі, 10 – в швидких шашках та 8 - в бліці, а Павліна Голованич з Турки посіла 16 місце в класичній програмі, 14 – в швидких шашках та 16 - в бліці.

Серед дівчат до 10 років Віка Голованич з Турки посіла 12 місце в класичній програмі, 12 – в швидких шашках та 10 - в бліці.

Серед дівчат до 16 років Ангеліна Титар з Турки посіла 9 місця у всіх видах програми.

Серед юнаків до 8 років наймолодший із збірної Львівщини Роман Павлик з Яворова посів 9 місце в класичній програмі, 6 – в швидких шашках та 10 - в бліці.

Серед юнаків до 10 років Іван Щегольський із села Старий Яр Яворівського району посів 8 місце в класичній програмі, 6 – в швидких шашках та 9 - в бліці.

Серед юнаків до 13 років Юрій Тістечок із села Старий Яр Яворівського району посів 8 місце в класичній програмі, 20 – в швидких шашках та 10 - в бліці.

Варто зазначити, що за результатами змагань Михайло Щегольський та Юрій Тістечок виконали норматив першого спортивного розряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ