Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Абромавичус обговорив з Прітцкер зняття антидемпінгових санкцій США з українських товарів

Надвечір другого дня Світового економічного форуму в Давосі 2016 Міністри Айварас Абромавичус та Наталія Яресько зустрілися з Міністром торгівлі США Пенні Прітцкер. Повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України.

Під час зустрічі обговорили найважливіші питання економічного співробітництва: розвиток торгівлі між двома країнами, лібералізацію українського імпорту, підтримку України у торговельних суперечках з РФ в СОТ та продовження реформ в Україні.

У підсумку зустрічі міністри погодили можливість візиту великої делегації американських промисловців та бізнесменів до України. Усе це є продовженням роботи, яка розпочалася у липні на Американсько-українському бізнес-форумі. Мова йде про те, щоб відкрити країну американському бізнесові й показати, що зробила за рік Україна для залучення інвестицій.

Американська сторона і далі готова підтримувати Україну та впровадження реформ. Зокрема, як повідомив Айварас Абромавичус, для прискорення реформи державних підприємств американська сторона запропонувала допомогу в пошуку професійних директорів, у тому числі для ключових держкомпаній.

Нагадаємо, що США продовжують надавати преференції в безмитному експорті низки українських товарів завдяки відновленню дії Генеральної системи преференцій США. Проте, на імпорт з України США стягують значне антидемпінгове мито. Ці заходи діють ще з часів, коли Україну визнали країною з неринковою економікою та де-факто заблокували доступ українських товарів на ринок США.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ