Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Адміністрація Трампа підготувала законопроект про ускладнення видачі грін-карт

Адміністрація президента США Дональда Трампа підготувала законопроект, що передбачає ускладнення видачі грін-карт мігрантам. Про це повідомляє Politico з посиланням на документ міністерства внутрішньої безпеки США (DHS).

Згідно із законопроектом, у видачі грін-карти будуть відмовляти мігрантам, які отримували будь-яку соціальну підтримку держави - талони на харчування, ліки, соціальне житло або тимчасову допомогу нужденним сім'ям.

Наголошується, що нове правило "може змусити мільйони сімей з низькими доходами вибирати між державною підтримкою та постійним місцем проживання у США". Правозахисники висловили побоювання, що це може обмежити доступ дітей до харчування та медичної допомоги.

За словами представника DHS, ініціатива має на меті "сприяти самозабезпеченню мігрантів і захищати обмежені ресурси" США. Крім того, вона скоротить міграційний потік, що "поліпшить шанси республіканців" на виборах у проміжні вибори, йдеться в статті.

Дональд Трамп під час своєї передвиборної кампанії закликав до обмеження міграції в США і депортації нелегальних мігрантів, які перебувають в країні. Одним з перших розпоряджень президента після приходу до влади був імміграційний указ, який тимчасово забороняє в'їзд у країну громадянам кількох переважно мусульманських країн. Потім Трамп закликав скасувати візову лотерею і посилити правила видачі робочих і сімейних віз.

У травні адміністрація США ввела політику "нульової терпимості" стосовно нелегальних мігрантів. Після скандалу і критики Трамп підписав указ, який забороняє роз'єднувати на кордоні сім'ї нелегальних мігрантів.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ