Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Аеропорт Гонконгу скасував усі рейси через акцію протесту

Демонстранти проводять акцію протесту в будівлі міжнародного аеропорту Гонконгу. Усі рейси, на які ще не відбулася реєстрація пасажирів, скасовані.

Як повідомляє DW з посиланням на Reuters, Міжнародний аеропорт Гонконгу в понеділок, 12 серпня, скасував усі рейси через демонстрацію у зоні прибуття аеропорту. Протестувальники проти закону про екстрадицію ймовірних правопорушників на материковий Китай вже четвертий день поспіль проводять свою акцію в аеропорту. 

"Усі рейси на сьогодні скасовані. За винятком вильотів, на які пасажири вже зареєструвалися, та прибуттів літаків, що вже приземлилися", - йдеться в заяві керівництва аеропорту. Повідомляється, що дороги до аеропорту заповнені автомобілями і на парковках летовища немає жодного вільного місця. За даними поліції, в аеропорту зібралися 5000 протестувальників.

Тим часом відомство в справах Гонконгу і Макао Державної ради КНР виступило із заявою про те, що події у Гонконгу досягли своєї критичної точки. Орган підтримує дії поліції стосовно протестувальників, водночас закликаючи до припинення протестів і насильства. "Радикальні демонстранти неодноразово використовували надзвичайно небезпечні інструменти для нападів на поліцейських. Це вже є серйозним злочином з використанням насильства, а також демонструє перші ознаки тероризму", - заявив речник відомства.

Як повідомляло Гал-інфо, у Гонконгу 7 липня відбулася чергова акція протесту проти закону щодо екстрадиції у Китай. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ