Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Іспанські фермери протестують другий день поспіль

По всій території Іспанії другий день поспіль проводят акції протесту фермери. Таким чином вони намагаються привернути увагу до своїх проблем.

Про це пише УП з посиланням на Reuters

У середу іспанські фермери продовжили акції по всій території країни. У другій половині дня у вівторок рух був заблокований на близько 15 дорогах національного значення. Велика колона тракторів рушила у центр Барселони. 

У східному місті Кастельон фермери заблокували головний в’їзд до порту своїми тракторами і підпалили барикаду з шин, а також влаштували поруч сидячий протест. Правоохоронці втрутилися і по одному відвели протестувальників з дороги, обійшлося без сутичок. 

Аграрії таким чином висловлюють невдоволення зростанням вартості виробництва, бюрократичними труднощами та потребою конкурувати з дешевшою продукцією. 

Серед іншого, фермери нарікають на те, що нові правила за "зеленим" законодавством ЄС роблять їхню продукцію дорожчою у виробництві, аніж імпортна з третіх країн. 

Протест триває вже другий день.

На тлі невдоволення аграріїв уряд Іспанії вже пообіцяв додаткові 269 млн євро субсидій, які зможуть отримати близько 140 тисяч представників галузі. 

У вівторок президентка Єврокомісії оголосила, що відкличе суперечливий законопроєкт, який мав на меті скоротити використання хімічних пестицидів у сільському господарстві. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ