Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Актори "Ромео і Джульєтти" подали позов за оголену дитячу сцену пів століття тому

1/2
Зірки оскароносного фільму 1968 року "Ромео і Джульєтта" подали до суду на Paramount Pictures за сексуальне насильство через оголену сцену, в якій вони знялися. Вони вимагають відшкодування понад 500 млн доларів.

Як пише ВВС,  Леонард Вайтінг і Олівія Гассі були підлітками, коли знімалися у фільмі.

У судовому позові англійські актори, яким обом зараз за 70, стверджують, що режисер Франко Дзеффіреллі спонукав їх зніматися в оголених сценах, попри попередні запевнення, що їм цього робити не доведеться.

Paramount наразі публічно не коментувала справу.

Двоє акторів вимагають відшкодування у розмірі понад 500 мільйонів доларів - через страждання, яких вони зазнали, та враховуючи прибутки, які приніс фільм після його виходу.

Вони стверджують, що Дзеффіреллі, який помер у 2019 році, спочатку сказав їм, що у сцені в спальні на них буде білизна тілесного кольору. Але вранці дня зйомки, за їхніми словами, режисер сказав їм, що їм нанесуть лише грим для тіла, й запевнив їх, що камера буде розташована так, щоб не показувати їхню оголеність.

У фінальному варіанті під час цієї сцени ненадовго показали оголені сідниці Вайтінга та оголені груди Гассі.

Дзеффіреллі сказав їм, що вони повинні зніматися оголеними, "інакше картина провалиться", і їхні кар'єри постраждають, стверджують актори у позові. Вони "вважали, що у них не було іншого вибору, окрім як зніматися оголеними з гримом, як того вимагали".

Під час зйомок фільму Вайтінгу було 16 років, а Гассі - 15. Зараз їм 72 і 71 рік відповідно. Пара подала до суду на Paramount за сексуальне насильство, сексуальні домагання та шахрайство. Позов звинувачує голлівудську студію в сексуальній експлуатації двох молодих акторів і розповсюдженні оголених зображень підлітків.

Хоча у 2018 році в інтерв'ю Variety Гассі захищала оголену сцену.

"Ніхто в моєму віці не робив цього раніше, - сказала вона і додала, що Дзеффіреллі зняв її зі смаком. - Це було потрібно для фільму".

В іншому інтерв'ю Fox News, яке також записали у 2018 році, вона сказала, що ця сцена була "табу" в США, але що оголеність була звичною справою у європейських фільмах того часу.

"Це була не така вже й велика справа, - сказала вона. - І Леонард зовсім не соромився! Посеред зйомок я просто забула, що на мені немає одягу".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ