Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Активісти „Опори” прокладуть під Ратушею 10-метрову трубу і шукатимуть у ній „світло у кінці тунелю”

Активісти „Опори” прокладуть під Ратушею 10-метрову трубу і шукатимуть у ній „світло у кінці тунелю” — про це „Гал-info” повідомили у Громадській мережі „Опора”.
 14 лютого під стінами Львівської міської ради активісти „Опори” та небайдужі мешканці міста розкладатимуть символічну 10-метрову трубу. Опісля кожен бажаючий матиме змогу зайти у трубу та побачити, чи є насправді світло у кінці „житлово-комунального тунелю”, чи депутати знову годують своїх виборців обіцянками.
Акція стане початком всеукраїнської кампанії „Країна відповідальних власників” та покликана привернути увагу міських райців до проблеми підвищення тарифів.
Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги викликало хвилю громадського обурення на всій території України. Не зважаючи на Закон України „Про житлово-комунальні послуги", що гарантує споживачам доступ до інформації про склад, структуру та обсяг отриманих послуг, це право на практиці не застосовується. Система регулювання житлово-комунальних послуг є застарілою, занадто ускладненою та непрозорою. Надавачі житлово-комунальних послуг не спроможні економічно обґрунтувати підвищення тарифів. Така ситуація сприяє „процвітанню” корупційних схем, неврегульованості житлово-комунальних конфліктів та безкарності винних. Однак „тарифна проблема” – це яскравий наслідок структурних проблем сектора та аргумент на користь його реформування. Саме з метою сприяння впровадженню принципів публічності діяльності агентів сектора приватної власності та житлово-комунального господарства Громадянська мережа „Опора” розпочинає кампанію „Країна відповідальних власників”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ