Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Активісти викрили бізнес львівського «Беркуту»? Відео

Громадські активісти Львова надзвичайно обурені тим, що незважаючи на численні факти та свідчення щодо причетності бійців львівського БМОП «Беркут» до подій на Майдані ще й досі ніхто із них не поніс покарання. Більше того, ці люди перейшли на роботу у новостворений замінник «Беркуту» - Спеціальний батальйон міліції.

Активісти почали власне розслідування і з’ясували, що колишні бійці «Беркуту», а нині працівники СБМ у свій робочий час нелегально працюють як охоронці. Активісти АТЛ (Активне товариство Львівщини), Автомайдану і Варти-1 навідались на ці об’єкти.

«Нас вже дістала ця безнаказанність після їхніх дій на Майдані. В тому числі, коли був підрив бази «Беркуту» і загинуло двоє хлопців. За нашою інформацією, саме на цих двох хлопців мали намір повісити весь цей підрив і звинуватити їх у цьому. Нас обурило, що майор Голуб, який був на цей час на базі, не покараний, більше того, щоб відгородити його від цього його відправили на Схід і поновили на посаді командира взводу. Ми, громадські організації і активісти, хочемо добитися того, щоб люди, які були винні за дії на Майдані і в підриві бази, були покарані», - зазначила активістка АТЛ Наталія.

Вона додала: «Ми дізналися що «беркутівці», які нині працюють у СБМ не займаються тією роботою, якою повинні займатися, а займаються охороною різних об’єктів. Деякі з них, які розташовані у Львові, ми вирішили перевірити. Ми також знаємо, що є об’єкти в районах, де вони займаються охоронною діяльністю. Невідомо кому йдуть ці гроші».

Як зазначила активістка Наталія, в.о. командира СБМ Василь Дідух отримав значну суму грошей для того, щоб закупити бронежилети та засоби захисту для тих бійців, які поїхали на схід, але чи зробив він це, невідомо, однак з версій, що ці гроші йдуть на реконструкцію бази, яка постраждала під час вибуху.Натомість, за її словами, з бійців збирають по 50 грн. на амуніцію.

«Ми вважаємо, що нині значно важливіше придбати засоби захисту для хлопців, які в зоні бойових дій, а не робити реконструкцію бази. Ми хочемо, що були покарані ті, хто відмовився їхати на схід і виконувати свій обов’язок, але ходять на охорону приватних об’єктів. Саме ця спецрота мала б йти на передову, а не ті рядові бійці, які не навчені і не мають такої елітної підготовки», - сказала Наталія.


Фото, надане активістами.

За її словами, один об’єкт – це будівництво розважального комплексу, який будує турецька фірма у Львові біля «Нової Лінії», а ще один – це нічний клуб «Рафінад».

«Є й інші, але ми туди ще не їздили. Ми кілька разів перевірили ці об’єкти і дізналися, хто ці охоронці. Нам вдалося  їх ідентифікувати і з’ясувати, що це колишні «беркутівці», які нині працюють у Спеціальному батальйоні міліції. Ми навіть з’ясували, що вони у свій робочий час ходять на охорону цих приватних об’єктів», - сказала Наталія.

Активісти додали, що всі фото та відео докази та всю наявну у них інформацію сьогодні обіцяли передати новому начальнику міліції Львівщини Дмитру Загарії.

«Ми вважаємо, що це неприпустимо у робочий час працівнику міліції не займатися виконанням службових обов’язків, а охороняти невідомо що. Окрім того, хлопці нас обманули, коли ми запитали у них чи є вони колишніми «беткутівцями». У нас нема довіри до таких людей. Ми б хотіли, щоб їх звільнили. Або вони мають працювати згідно з уставом, або мусять піти зі служби. Окрім того, ще дуже цікаво дізнатися куди йдуть гроші від цього нелегального бізнесу, на що і кому?», - сказала Наталія.

Переглянути відео можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ