Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Amazon припиняє діяльність на росії

Компанія Amazon приєдналася до все більшої кількості компаній, які припиняють комерційну діяльність у Росії через неспровокований напад країни на Україну.

Як повідомили на сайті Нацради, гігант електронної комерції повідомив у своїй заяві, що він припиняє доступ до Prime Video для клієнтів, які проживають в Росії, з огляду на «поточну ситуацію в Росії та Україні». Amazon заявив, що також припинив відвантаження роздрібної продукції клієнтам у Росії та Білорусі, і що більше не прийматиме замовлення від російських клієнтів на свою відеогру «Новий світ» – єдину гру, яку компанія продає безпосередньо в РФ.

Крім того, компанія більше не прийматиме нових клієнтів із Росії чи Білорусі для своїх послуг хмарних обчислень AWS, а також продавці у цих країнах не будуть прийматися як сторонні продавці Amazon.

«Нагадуємо, що на відміну від деяких інших постачальників технологій в США, Amazon і AWS не мають центрів обробки даних, інфраструктури або офісів в Росії, і ми маємо давню політику не вести бізнес із російським урядом», – говорить компанія із Сіетла – йдеться у заяві, опублікованій 8 березня.

За словами Amazon, вона продовжує співпрацювати з кількома неурядовими організаціями, щоб підтримати «величезні гуманітарні потреби в регіоні». Компанія заявила, що пожертвувала 5 мільйонів доларів на підтримку людей, які постраждали від війни, і продовжує нараховувати пожертви співробітників; На сьогодні понад 10 000 співробітників Amazon зробили пожертвування на ці потреби.

Через домашні сторінки Amazon «десятки тисяч клієнтів по всьому світу» також зробили пожертви на користь Save the Children та Червоного Хреста на місцях в Україні, повідомляє компанія.​

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ