Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Америка має нові докази у причетності Росії до катастрофи з МН17

У Сполучених Штатів є додаткові докази того, що малайзійський Boeing в липні 2014 року було збито на сході Донецької області з території, підконтрольної російсько-терористичним військам, - Еспресо.

Про це заявив посол США в Росії Джон Теффт.

Разом з тим, він наголосив, що його країна наразі не розкриваює наявні дані, оскільки американські спецслужби зацікавлені в тому, щоб зберегти в таємниці свої джерела інформації.

"Є джерела і методи, про які вони (керівники спецслужб - ред.) не розповідатимуть. І мені здається, будь-яка спецслужба не буде про це розповідати. Після того, як ви розкриєте (дані - ред.), ви можете поставити під загрозу джерело інформації, й цього ніхто не робитиме, й росіяни теж цього не робитимуть", - сказав дипломат.

Водночас ці докази були розглянуті у Сенаті та Палаті представників, й члени американського парламенту визнали їх переконливими.

"Докази були представлені представникам народу США як в Сенаті, так і в Палаті, як практично одноголосно проголосували за санкції. Ніхто не задався питаннями. Я знаю від колег, що докази є переконливими", - зазначив Теффт.

Посол нагадав, що розслідування голландської комісії також підтвердило, що авіалайнер було збито із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який Росія надала терористам.

"Мені здається, голландська влада і їхнє розслідування дуже чітко дали про це зрозуміти. Є відео, не пам'ятаю, на якому веб-сайті було розміщено, де видно, що як раз саме російська установка перетинала територію і потім їхала назад, і при цьому одна з ракет вже була відсутня", - сказав посол.

Еспресо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ