Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Москаленко пояснив, чому львів’яни голосували “пакетом” за перейменування вулиць

Сьогодні, 5 серпня, під час брифінгу у медіацентрі “Україна” перший заступник міського голови Андрій Москаленко розповів, як Львів змінює назви вулиць у межах дерусифікації.

Як зазначив Андрій Москаленко, жителі міста активно підійшли до участи в перейменуванні вулиць, які якимось чином пов’язані з російськими діячами чи радянською історією. Загалом на перейменування подали 53 вулиці. 

“Власне, цей процес має бути максимально відкритим. Для нас дуже важливо комунікувати щодо тих людей на честь кого пропонується (перейменувати вулицю – ред.), і тут дуже важливо розуміти загальний простір, який у місті перейменовується, найменується або відповідно на честь кого вулиці будуть названі”, – пояснив заступник міського голови Андрій Москаленко у коментарі Гал-інфо.

Мешканці міста могли залишити свій голос, проголосувавши в опитуванні, опублікованому на сайті міської ради. У ЛМР пропонували людям проголосувати за перейменування вулиць “пакетом”, а не за зміну однієї конкретної. У зв’язку з цим, певна частина опитаних відзначала незручності, і не виключено, що люди могли проголосувати навмання за нові назви для кількох вулиць, аби дійти до потрібної. 

На думку Андрія Москаленка, до процесу голосування потрібно підходити сумлінно. 

“Це відповідальність, якщо ви берете участь у якомусь голосуванні й обираєте ту чи ту назву. Зрештою результат показав, що є достатньо конкретні лідерські пропозиції, тому мені важко сказати чи це було зроблено  випадково, чи невипадково.

Якщо аналізувати, ми кожного разу вдосконалюємось, і певні речі враховуємо.Тут немає проблеми. Навіть якщо ви проголосували за одну вулицю Лобачевського, то по інших вулицях ви теж можете прочитати аналітику і довідатись”, – зокрема повідомив перший заступник. 

Чиновник додав, що робоча група з перейменування вулиць обов’язково перегляне будь-які зауваження, пропозиції, звернення від громадян під час чергових засідань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ