Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Андрій Салюк хоче, щоб новим архітектором Львова був не Каменщик

Президент благодійного фонду «Збереження історико-архітектурної спадщини Львова», а відтепер і радник міського голови Львова з питань збереження культурної спадщини міста Андрій Салюк хоче, щоб новим архітектором Львова був не Василь Каменщик, — про це Андрій Салюк повідомив сьогодні, 28 липня 2006 року, під час прес-конференції.
«Я знаю, що Василь Каменщик є співавтором проекту будівництва Львівської податкової адміністрації. Це сучасна гарна споруда, але якщо чоловік не розуміється на законодавстві про збреження культурної спадщини Львова, то напевно це особа, яка не може займати посаду головного архітектора в місті, яке перенасичене історичними пам’ятками. Коли він займається політикою міста, то як воно буде жити архітектурно? Це злочин проти міста», — наголосив Андрій Салюк.
«Я маю глибоку симпатію до архітектора Миколи Бевза. Це людина, яка має чітке бачення урбаністичного розвитку новітнього Львова. Головний архітектор — це головний політик в галузі архітектури», — додав він.
 Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження, відповідно до якого звільнив із займаної посади начальника управління архітектури та містобудування Львівської міської ради Василя Каменщика у зв’язку з досягненням ним граничного віку і закінчення продовженого терміну на службі в органах місцевого самоврядування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ