Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антикорупційний рух Валентина Наливайченка дістався Львова

Сьогодні, 10 вересня, колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко провів зустріч з лідерами львівських громадських організацій («Варта 1», «Рабів до раю не пускають» та ін.), під час якої розповів про організацію всеукраїнського антикорупційного руху й закликав об’єднувати зусилля для подолання корупції. Разом з екс-головою СБУ на зустріч приїхали Єгор Фірсов та Маркіян Лубківський.

За словами Валентина Наливайченка, він дійшов до ідеї організації горизонтального антикорупційного руху, пересвідчившись у небажанні найвищого керівництва держави вживати дієвих заходів із подолання корупції. Боротьба з зловживаннями в Україні є здебільшого імітативною, що засвідчує, серед іншого, й безпорадна діяльність Антикорупційного бюро.

«Ситник, безумовно, дискредитує Антикорупційне бюро, але проблема не тільки у ньому. Вище також немає бажання. Влада не призначає антикорупційного прокурора, немає антикорупційної прокуратури», – зазначив Валентин Наливайченко.

Відповідно до його задуму, антикорупційний рух становитиме мережу активістів по всій країні, що збиратимуть інформацію про корупціонерів, надаватимуть їй широкого розголосу й всіляко тиснутимуть на владу з метою належного покарання злочинців.

Єгор Фірсов навів приклад антикорупційної кампанії щодо нелегального видобутку бурштину у Рівненській області, котра завдяки потужній медійній підтримці призвела до конкретних наслідків та результатів.

«Ми є мобільні й готові швидко відреагувати на ваші заяви, приїхати з Києва й провести прес-конференцію, зібрати пресу», – запевнив він.

Втім, за словами Валентина Наливайченка, діяльність руху не обмежуватиметься словами. Завдяки публічності екс-голови Наливайченка інформації про корупціонерів надаватимуть широкого розголосу, проте це не є самоціллю. Основною метою є очищення влади від корупціонерів, задля чого він пообіцяв залучати й свої міжнародні, зокрема, американські зв’язки.

Екс-голова СБУ уточнив, що наразі не йдеться про утворення на базі руху політичної партії, проте у перспективі це може відбутися.

Нині рух лише починає оформлення, й осередки утворено тільки в Донецькій, Дніпропетровській та Рівненській областях. Політики сподіваються, що після даної зустрічі осередок буде утворено й у Львові.

А завтра, 11 вересня, рух оголосить про свою офіційну назву. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ