Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Антимонопольний комітет перевіряє підприємців, які підвищили ціну на пасажирські перевезення автотранспортом та продовольчі товари

У зв’язку зі здешевленням нафтопродуктів та на виконання доручень прем’єр-міністра України, голови Антимонопольного комітету України, Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України здійснює перевірку щодо врегулювання цін на інші споживчі товари та послуги. Про це повідомляє прес-служба Львівського обласного територіального відділення антимонопольного комітету України.

Львівське відділення аналізує наявну інформацію щодо суб’єктів господарювання, які діють на соціально-важливих ринках продовольчих товарів та підвищили ціни на свою продукцію протягом 2006 року. Перш за все на ті, до вартості яких закладена ціна пального. Зокрема, пасажирських перевезень автотранспортом та продовольчих товарів – зазначають у прес-службі.
З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції надаються рекомендації основним учасникам цих ринків (насамперед тим суб’єктам господарювання, які підвищили ціни) щодо зниження цін на свою продукцію адекватно зниженню у собівартості товарів відповідних статей витрат (транспортні витрати, паливно-мастильні матеріали тощо). У випадку, якщо ціни на зазначені товари регулюються органами місцевої влади, відповідні рекомендації щодо зниження цін будуть надані органам влади.
Також рекомендації надаються крупним операторам ринків роздрібної торгівлі (зокрема супермаркетів), в яких передбачається зниження торговельної надбавки пропорційно до зниження вартості транспортних витрат.
Одночасно Львівське відділення звертається до виконкомів міських, сільських та селищних рад з листами щодо вжиття заходів стосовно зниження тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування у зв’язку зі змінами цін на світлі нафтопродукти.
Голова Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Ігор Коломієць з цього приводу зазначив: „Виконуючи завдання Уряду, в межах своїх повноважень, ми проводимо ретельний аналіз ситуації із ціноутворенням. Головна увага приділяється виявленню і припиненню зловживань монопольним становищем та антиконкурентних узгоджених дій. Ми вимагатимемо встановлення економічно обґрунтованих цін. Порушники конкуренційного законодавства притягуватимуться до відповідальності”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ