Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Антипрезидентська заява Львівської облради не матиме жодного ефекту, – політолог

„Політичний популізм” – так охарактеризували деякі політологи у Львові заяву облради до президента Віктора Януковича. Депутати серед іншого виступили на захист арештованих колишніх урядовців.

Депутати Львівської облради у тексті заяви зазначили, що „влада, прикриваючись боротьбою з корупцією, ініціює масове притягнення до кримінальної відповідальності учасників акцій протесту: „податковий майдан”, „Україна без Кучми” та ін.”. „За вказівкою президента правоохоронні органи здійснюють кроки, котрі знищать явище „політичного інакомислія” і свободи слова, що стане останнім ударом для демократичного устрою”, йдеться у заяві. Найбільшу фракцію у Львівській облраді має партія ВО «Свобода». 

Це суто політична заява, звернення рівня політичної партії, зауважив у коментарі Deutsche Welle політолог Анатолій Романюк.

Таких заяв у продовж минулого року депутати прийняли десяток, це своєрідна форма підміни, вважає експерт, адже не компетенція облради займатися політичними заявами. „Це є вплив на громадську думку, - каже Романюк, - бо коли виникне питання, а чим ви займалися? - завжди можна відповісти – ми боролися.”

Такі заяви не мають жодного змісту, бо вони не матимуть продовження, вважає керівник Інституту політичних технологій Олег Процак. Як показує практика, не варто розраховувати і на реакцію керівництва держави, каже Процак. „Замість займатися реальними господарськими справами, депутати витрачають час на нікому не потрібні звернення, які не дадуть жодного ефекту”, - резюмував політолог. Він каже, що є більш дієві засоби захисту. Приміром, пікет обласних обранців під стінами слідчого ізолятора, де нині утримують арештованих. Такі дії, на думку політолога, показали б що насправді немає взаєморозуміння у вертикалі влади, що так намагається продемонструвати світовій громадськості президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ