Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Антиукраїнська влада – це плата нації за її несвідомість та компроміси, - Фаріон

Антиукраїнська влада – це плата нації за її несвідомість та компроміси. Про це сьогодні, 27 травня, під час мітингу з нагоди святкування Дня Героїв, біля пам’ятника провіднику ОУН-УПА Степану Бандері, заявила депутат Львівської обласної ради від ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

«Світ схований у значеннях слів, а розкритий у наших учинках. Герой із грецької «вождь» - той, що веде, «воїн» - той, що воює. У грецькій мітології – це син або нащадок божества і смертної людини. Отож герої, це ті, що здатні на вчинки, несумісні з духом часу, прагматичною реальністю та мисленням загалу.

Знаково, що в час найбільшої оргії природи - у травні - такі провідники українського націоналістичного руху, як східняк Микола Міхновський і західняк Євген Коновалець передчасно і трагічно відійшли у вічність. Перший - зачинатель української націоналістичної ідеології, який виступив з блискучим гаслом, яке кожен із нас має підняти на щит своєї боротьби. Гасло це звучить так лагідно, так ніжно, так просто і неповторно: «Україна для українців. Отже, вигонь звідусіль з України чужинців-гнобителів». Це гасло стане засадничим у нашій подальшій дорозі.

Інший - творець української військової потуги та автор сентенції «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю». Отож, обидва провідники, ідеологи та воїни, що творили в умовах жорстокого часу і неготовности суспільства їх масово сприймати. Герої – це ті, що діють усупереч зовнішнім обставинам, але у повній злагоді з власною вірою. Це ті, що не зважають на примани зовнішнього світу, а служать високим ідеалам. Це ті, що не знають пристосування, а натомість протистояння завойовникам стає кодексом їхнього життя.

23 травня 1958 року, за півтора року до власної наглої смерти, Степан Бандера виголосив промову над могилою вбитого Євгена Коновальця, окремі слова з якої змушують серце завмерти: «Розділені кордоном смерти, але з’єднані зв’язком віри, ідеї і любови - живі та померлі можуть собі взаємно помагати перед Богом і через Бога». Знаково, що одне зі значень слова бандера - зв'язок: ідейно-духовий зв'язок поколінь міцніший за кам'яні фортеці. Майбутнє завжди виростає з фундаменту минулого.

Микола Міхновський, Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич та легіон інших із небес закликають нас «своїм життям до себе дорівнятись», віднаходити в собі елементарне цивільне протистояння чорній годині в житті нашої держави. Бо поганими є не ті, що гноблять, адже з ними усе зрозуміло – це просто покидькі. Погані ті, що не вміють цьому протистояти. Недаремно ці горе-владці через продажні та яничарські суди оголосили війну юридичним званням Героїв України Бандері та Шухевичу. Їхній страх такий тупий і примітивний. Їхня малість на тлі цих народних Героїв стає вироком для них.

Саме для того, щоб випробувати наші духовні сили ми маємо сьогодні таких покидьків при владі. Чи не здається вам, що це плата нації за її несвідомість за її компроміси, за її вибір найменшого зла?.. Насправді цей світ не знає серединної дороги. Тримаймося краю, який називається українською національною самодостатньою ідеєю і ми, можливо, дорівняємось до цього чоловіка (вказала на Бандеру, – ред.) до якого приходимо по силу», - сказала Ірина Фаріон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ