Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Апеляційний господарський суд визнав борг міськради перед громадськістю за підняття цін на водопостачання та водовідведення

Сьогодні, 6 вересня, Львівський апеляційний господарський суд виніс постанову, що підтверджує існування боргу міської ради перед мешканцями Львова, який виник внаслідок застосування неправомірного рішення виконкому Львівської міської ради щодо підняття ціни на водопостачання та водовідведення. Про це повідомили у Громадському форумі Львова.
 Таким чином поставлено чергову крапку у тривалому протистоянні Асоціації платників податків та Громадського форуму Львова з міською владою. Нагадаємо, що Теодор Дяків упродовж двох років оскаржував рішення виконавчого комітету №288 «Про тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення» від 19.03.2004 року, за яким було встановлено тариф 1 грн 57 коп. незаконність цього документа визнали суди всіх інстанцій.
 Виконувач обов’язків голови міськради Зіновій Сірик, замість вирішити питання по суті, подав апеляційну скаргу про перегляд рішення Господарського суду, яким було визнано незаконне визначення тарифів, аргументуючи «нововиявленими обставинами» у цій справі. Львівський апеляційний господарський суд 6 вересня з'ясував, що таких обставин немає. З моменту оголошення рішення вступило в силу і його передадуть у виконавчу службу.
 „Звертаємося до влади міста відповідально поставитися до цього питання та виконати рішення суду. Для чого терміново визначити суму боргу і механізм його погашення. Ще раз нагадуємо керівництву міста про право мешканців самостійно розрахувати суму переплати та на певний період припинити оплату коштів за споживання води, для чого Громадський форум Львова та Асоціація платників податків Львівської області готові надати мешканцям методику цього розрахунку. Інформуємо, що зволікання влади в вирішенні цього питання переносить на неї всю відповідальність за можливі наслідки”, - зазначають у Громадському форумі Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ