Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Архієреї УПЦ МП відмовились зустрітись з Порошенком в "Українському домі"

Архієреї УПЦ МП відмовились зустрітись з Порошенком в "Українському домі". Про це Гал-інфо повідомили в Центрі інформації Української православної церкви московського патріархату.

Нагадаємо, на сьогодні 13 листопада, за ініціативи Президента України Петра Олексійовича Порошенка була запланована його зустріч з єпископатом Української православної церкви московського патріархату в приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім».

Натомість, на екстреному засіданні Синоду УПЦ МП, який зібрався сьогодні, було прийняте рішення скликати Собор єпископів УПЦ МП.

Собор єпископів Української православної церкви московського патріархату прийняв рішення не зустрічатись з Президентом України в «Українському домі». Натомість Петру Порошенку запропонували провести зустріч на території Києво-Печерської Лаври.

Як повідомив речник Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря):

"Не треба забувати, що Росія воює проти України, а тому Глава держави - повинен перебувати під особливою охороною. Отже його приоритет - визначати місце для проведення зустрічі. 

Бачачи, що Президента не змогли примусити, керівники Митрополії вирішили на час, коли мала би розпочатися зустріч єпископату МПвУ з Петром Порошенком в Українському домі - оголошують проведення Собору єпископів. Зауважу, що його проведення НІЯК НЕ АНОНСУВАЛОСЯ. Виглядає так, що єдина причина раптового скликання Собору - те, що за Статутом участь в ньому для архієреїв є обов‘язковою. Тож Собор - просто метод утримувати єпископів у Лаврі та не дати їм можливість самостійно поїхати до Президента.

Демонстративний демарш керівництва МПвУ покликаний продемонструвати всім, що воно, відчуваючи за собою «плече Москви» - відверто зневажає не просто Петра Порошенка, а Президента України і в його особі - державу, Главою якої він є".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ