Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Асоціація єврейських громад спростувала заяви про антисемітизм в Україні

Асоціація єврейських громадських організацій та громад України обурилась листом американських конгресменів про ситуацію з антисемітизмом в Україні та заявила, що такі прояви є антиукраїнською дифамацією, яку "вже використовують у пропагандистському секторі гібридної війни РФ проти України". Про це ВААД України заявила через свого голову Йосипа Зісельса.

У аналізі листа, ініціатором якого став конгресмен-демократ Ро Ханна, та який підписали близько 50-ти конгресменів, йдеться, що "твердження про "підтримуване державою спотворення й заперечення Голокосту"… в Україні, відвертим чином суперечить дійсності".

"В тексті листа міститься ціла низка невідповідних дійсності тверджень, або ж, як мінімум, некоректних формулювань. В першому ж абзаці твердження про "підтримуване державою спотворення й заперечення Голокосту", що спостерігається в Україні, відвертим чином суперечить дійсності. Це звинувачення абсурдне. Нам не відомий жодний факт, коли б українська держава підтримувала заперечення Голокосту, в тому чи іншому вигляді. Маємо сумніви, що хто-небудь із конгресменів, що підписали лист, може назвати бодай один такий випадок", - зазначив Зісельс.

Голова ВААД додав, що на пострадянському просторі в Україні найбільше зберігають пам'ять про жертв Голокосту, шляхом викладання, досліджень, меморіалізації, і держава все частіше підключається до цього процесу. Він зазначив, що впродовж 2017 року в Україні не було зафіксовано жодного антисемітського інциденту, пов'язаного з насильством. В цей ж час, в багатьох країнах Західної Європи та в США кількість нападів на ґрунті антисемітизму вимірюється десятками.

"Для отримання точної й повної інформації про прояви антисемітизму ми рекомендуємо звертатись до матеріалів моніторингу, який проводить "ВААД України". Наш моніторинг не зафіксував… негативної динаміки. Достатньо сказати, що протягом 2017 року в Україні не було зафіксовано жодного антисемітського інциденту, пов'язаного з насильством", – вказано в заяві.

У "ВААД України" також згадали, що коли американські конгресмени писали якісь подібні листи, у 2009 і у 2013 роках, вони були ініційовані політтехнологами, що працювали на Кремль, про що можна стверджувати напевне.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ