Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Аваков у Самборі оцінив пілотний проект реформування місцевої міліції

Міністр внутрішніх справ України взяв участь у робочій нараді, на якій обговорювали питання пілотного проекту реформування органів внутрішніх справ Львівщини, що триває зараз на базі Самбірської міліції, повідомила прес-служба МВС України.

Участь у нараді взяли народний депутат України Мустафа Найем, перший заступник глави МВС Ека Згуладзе та заступник міністра Олександр Тахтай, а також начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, керівництво Львівської області та представники місцевої влади. До участі в нараді також були запрошені керівники міліції Хмельницької та Черкаської областей, де тривали і тривають подібні експерименти.

Крім того, в нараді взяли участь керівник департаменту з регіональних питань консультаційної місії Європейського союзу в Україні Удо Моллер та голова Експертної ради при МВС України Євген Захаров.
Міністр внутрішніх справ України ознайомився з різними аспектами експерименту, зокрема – і з проблемними моментами: від необхідності збільшити штатну чисельність підрозділів громадської безпеки до внесення змін у кримінальне законодавство, зокрема – в частині прийняття Кодексу про кримінальні проступки.

У той же час учасники наради відзначили, що збільшення кількості груп швидкого реагування на вулицях Самбора дало змогу зменшити час прибуття міліції на виклик, відтак – забезпечити ефективнішу протидію правопорушенням. Як наслідок, зріс суттєво рівень довіри місцевої громади до роботи правоохоронців.
Керівник департаменту з регіональних питань консультаційної місії Європейського союзу в Україні Удо Моллер зазначив, що оперативне реагування правоохоронних органів на звернення громадянина упродовж 5-7 хвилин є європейським стандартом. Зараз, з огляду на результати експерименту у Самборі, можна відзначити, що він є справжньою реформою.

Керівники міліції Черкащини, Львівщини і Хмельниччини повідомили про вже наявні позитивні напрацювання. Узагальнення цього досвіду дасть змогу найбільш оптимально забезпечити охорону правопорядку в населених пунктах держави.
Експеримент у Самборі триватиме, розвиваючись по так званій «кущовій» системі, коли місцева міліція буде інтегрована з кількома сусідніми підрозділами внутрішніх справ і «вертикально» підпорядковуватиметься главку міліції Львівщини. Це дасть змогу поліпшити керованість сил міліції і забезпечити ефективність реагування на повідомлення про правопорушення.

– Ми шукаємо той баланс, який був би оптимальним для кожної окремої місцевості: як для обласних центрів і крупних міст, так і для сільської місцевості, – зазначив Арсен Аваков.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ