Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Авіакомпанія Lufthansa здійснила перший прямий регулярний рейс з Франкфурта до Львова

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
Сьогодні, 30 квітня, у Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького водяною аркою зустріли новий регулярний рейс Lufthansa за маршрутом Франкфурт-Львів, з'єднавши західні повітряні ворота України з найбільшим аеропортом-хабом авіакомпанії. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

ʺВідкриття рейсу Львів-Франкфурт – це велике надбання за часів пандемії, відкриття доступу до найбільшого транзитного хабу авіакомпанії Lufthansa. Аеропорт Франкфурта-на-Майні є одним з найбільших хабів Європи. Цей напрямок – це високе визнання аеропорту Львова, його підняття у рівні якості обслуговування пасажирів та доступ до світових лідерів авіаперевезень.

Раніше ця авіакомпанія літала до Мюнхена, а зараз вирішила змінити його на Франкфурт. Зазначу, що сьогодні на першому рейсі є 100% завантаженість літака на приліт (79 з 80 місць). Це дуже гарний знак. На відліт заплановано трохи менше пасажирів, але це все одно дуже гарний початокʺ, – розповіла Тетяна Романовська, Генеральний директор Державного підприємства ʺМіжнародний аеропорт ʺЛьвівʺ імені Данила Галицькогоʺ.

ʺЦей рейс – це дуже важливі та приємні новини напередодні Великодня та Дня міста з кількох причин. Німеччина завжди була особливо важливою країною для нашого міста. Якщо подивитись на туристичні показники 2019 року, то 5% всіх відвідувачів Львова були саме німцями, а це близько 135 тисяч осіб. Зараз ми маємо дуже добрі зв’язки з цією країною в напрямках ІТ, бізнесу. Раніше у нас був зв'язок з Франкфуртом через WizzAir, але він літав до іншого аеропорту, а зараз Lufthansa літатиме до транспортного хабу, що дає сполучення нашого міста фактично зі всім світомʺ, – сказав під час відкриття рейсу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Рейси виконуватимуться спочатку 3 рази на тиждень – у середу, п’ятницю та неділю, а з 1 червня частота виконання рейсів збільшиться до 6 на тиждень (у понеділок, вівторок, середу, четвер, п'ятницю, неділю).

ʺМи маємо вже тривалі відносини зі Львовом впродовж 17 років. Минулого року через коронавірус ми припинили польоти з цього аеропорту до Німеччини, але зараз через тісні економічні стосунки, культурні зв’язки, знову відновлюємо сполучення, але тепер з Франкфурта. Ми починаємо літати з ретельністю 3 рази та тиждень, а з червня плануємо збільшувати до 10 на тижденьʺ, – сказав Рене Койнзак, генеральний директор з продажів Lufthansa Group в Україні.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, лоукостер SkyUp відкрив рейс Львів – Батумі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ