Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Азарову повернули пенсію

Апеляційний суд Києва розблокував пенсійний рахунок колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, який є фігурантом кримінальних проваджень в Україні і переховується в Росії. Відповідне рішення було прийнято по апеляції захисту екс-прем'єра і опубліковано в Єдиному державному реєстрі.

«Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 21 грудня 2015 року, якою... накладено арешт на майно підозрюваного, а саме на пенсію (грошові виплати), заборонивши видаткові операції, – скасувати», – сказано в рішенні.

Аргументуючи своє рішення суддя, зокрема, зазначив, що арешт може бути накладений тільки на майно, яке вже знаходиться у власності обвинуваченого. 

«При застосуванні заходів забезпечення кримінального провадження слідчий суддя повинен діяти у відповідності до вимог КПК України та судовою процедурою гарантувати дотримання прав, свобод та законних інтересів осіб, а також умов, за яких жодна особа не була б піддана необґрунтованому процесуальному обмеженню... Арешт на пенсію, як соціальну виплату, з метою її конфіскації не може бути накладено», – йдеться у рішенні.

Варто зазначити, що захист екс-прем'єра в апеляційній скарзі стверджував, що пенсія є єдиним джерелом доходу Миколи Азарова. 

Нагадаємо, в кінці січня Європейський суд анулював заморожування активів Миколи Азарова.

Однак 2 березня ЄС прийняв рішення про продовження санкційвідносно колишнього президента Віктора Януковича і його оточення.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ