Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Азов" заблокував телеканал "Інтер"

Активісти з Цивільного корпусу "Азов" заблокували входи до будівлі телеканалу "Інтер" у Києві. Про акцію повідомив веб-сайт корпусу та його сторінки в соцмережах.

"Ми не проти свободи слова, ми проти кремлівскої цензури на українському телебаченні", - пояснюють "азовці" свої дії.

"Біля будівлі телеканалу "Інтер" проходить безстрокова акція блокування. Активісти дзвонили в двері, але представники телеканалу виходити не збираються, тож активісти блокують будівлю", - говориться у повідомленні.

"На "Інтері" працює багато хлопців, які дійсно хороші журналісти, але всі вони знаходяться під кремлівською цензурою", - висловлюють свої звинувачення ініціатори акції.

"Тим часом "Інтер" барикадує територію. Вони підготували колючий дріт", - додають у Цивільному корпусі.

Там відзначають, що начальник служби безпеки "Інтера" хотів запросити організаторів акції всередину будівлі, щоб обговорити ситуацію. Однак вони відмовили, адже "чекають представників телеканалу спілкувалися зовні".

На сайті телеканалу жодних коментарів щодо ситуації поки що немає.

"Інтер" опинився в епіцентрі скандалу після того, як екс-продюсер програми "Подробиці тижня" на цьому телеканалі Марія Столярова перервала нецензурними словами прямий ефір до річниці загибелі "Небесної сотні".

"Інтер" заявив, що не має жодного відношення до виробництва програми "Подробиці тижня", в ефірі якої стався інцидент, адже пані Столярова є співробітником компанії "Національні інформаційні системи".

"НІС" входить до Inter Media Group і готує новинні програми для "Інтера".

Сама вона пояснила, що нецензурні слова не були адресовані героям сюжету, а стосувалися іншої ситуації і випадково потрапили в ефір.

У результаті Марію Столярову, яка є громадянкою Росії, звільнили з посади й видворили з України.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ