Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бабак Міша побачив швидку весну (ФОТО)

Сьогодні у Львівському міському дитячому еколого-натуралістичному центрі відбулося незвичне дійство – бабак Міша прогнозував прихід весни. Для цього у центрі влаштували спеціальне свято Бабака.
Як розповів директор Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру Ігор Антахович, вже минув рік, як бабак Міша живе у їхньому центрі. А спершу ця тваринка жила у звичайній львівській квартирі. Однак, за словами Антаховича, це було нелегке життя, а тому незабаром бабака віддали у руки екологам. У центрі бабаку створили умови, наближені до природніх. Тому бабак Міша швидко адаптувався і вперше за два роки впав у зимовий сон.
Саме 2 лютого, як пояснив Ігор Антахович, у природі прокидаються бабаки, а люди здавна спостерігаючи за ними віщують, якою буде весна. Якщо бабак вийшов і побачив свою тінь – вважай весна буде не скоро, та ще й буде мокрою. А вийшов бабак і почав чепуритися і шукати їсти – чекай суху весну через два тижні.
Львівський бабак Міша з прогнозами не барився – лише свиснув і відмовився виходити назовні. Ще б пак стільки людей зібралося. Однак з третього разу бабак призвичаївся і почав активно лазити по руках екологів. Як пояснили екологи, така поведінка свідчить – чекай швидкої весни…



































Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ