Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Багатьох ускладнень сечовивідної системи у дітей можна уникнути, — дитячий нефролог

Несвоєчасна діагностика та не проліковані захворювання сечовивідної системи у дітей призводять до розвитку хронічної ниркової недостатності. Утім їх можна уникнути, якщо вчасно звернутися за допомогою.

Фото: Depositphotos

На цьому наголошують медики комунального закладу Львівської обласної ради Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. 

«Хворі з хронічною нирковою недостатністю 5 стадії зазвичай потребують замісної терапії – діалізу, коли функції нирки виконують спеціальні апарати. Переважна більшість наших пацієнтів знаходяться на апаратному перитонеальному діалізі та перебувають вдома. Проте є й стаціонарні пацієнти, яким проводимо гемодіаліз. Упродовж року виконуємо близько 700-750 таких сеансів», розповіла дитячий нефролог та трансплант-координаторка Лілія Грицків.

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі доступний «Лист очікування» для усіх, хто потребує пересадки органу. Щоб потрапити у лист очікування, потрібно звернутись до трансплант-координатора лікарні.

Діагностика нефрологічних захворювань у дітей проводиться методами УЗД нирок, лабораторних обстежень, мікційної цистографії, внутрішньовенної урографії, біопсії, генетичних досліджень.

Лікарі звертають увагу батьків на те, що багатьох ускладнень можна уникнути, якщо вчасно звернутися до лікаря та запрошують записуватися на візит до дитячого нефролога і на мікційну цистографію за номером телефону: 096 558 02 97.

Нагадаємо, 10 березня — Всесвітній день нирки. Він започаткований з метою підвищення обізнаності та поінформованості суспільства про вплив захворювань нирок на здоров’я.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ