Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

Балаклія очищена від вибухонебезпечних предметів

Станом на 20 год. 31 березня пожеж на території м. Балаклія та прилеглих населених пунктів внаслідок вибухів боєприпасів не зафіксовано. Територію м. Балаклія та прилеглих населених пунктів у зоні надзвичайної ситуації очищено від вибухонебезпечних предметів, інформує прес-служба ДСНС України.
Фото - Євген Малолетка, strana.ua

Організовано проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з місцевим населенням щодо правил поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та роздано 7 тис. пам’яток щодо дій населення у разі виявлення ВНП.

До Штабу з НС надійшло 516 заявок щодо виявлення боєприпасів. Всього з початку робіт вилучено 3 тис. 700 вибухонебезпечних предметів.

Продовжується нетехнічне обстеження території прилеглої до м. Балаклія в радіусі 10 км та розмінування сільськогосподарських угідь.

Як живе Балаклія після вогняного смерчу. Фоторепортаж

До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 100 піротехніків та 36 од. спеціальної техніки (20 піротехнічних розрахунків).

Для обігріву постраждалого населення та організації гарячого харчування ДСНС розгорнуто пункт обігріву (по вул. Арсенальна, поблизу будинку культури), до яких звернулось 937 чол. (30 березня – 237 чол.).

Місто Балаклія та прилеглі населені пункти забезпечені енерго- та теплопостачанням. Із 15 тис. 300 абонентів залишилось підключити до газопостачання 400 (де відсутні власники).

З метою недопущення загибелі та травмування дітей від вибухонебезпечних предметів із педагогічним складом закладів освіти проведено інструкторсько-методичне заняття щодо правил поведінки у разі виявлення вибухових пристроїв.

В зоні надзвичайної ситуації зосереджено угруповання сил загальною чисельністю 1 тис. чол. та 134 одиниць техніки, у тому числі від ДСНС - 211 чоловік особового складу та 66 одиниць спеціальної та пожежної техніки.

Працює Штаб з ліквідації НС на чолі із головою Балаклійської районної державної адміністрації Масельським Степаном Івановичем.

На базі Балаклійської районної державної адміністрації організовано роботу гарячої телефонної лінії в цілодобовому режимі (05749-5-10-76).

Нагадаємо, вночі 23 березня на найбільшому арсеналі №65 почали у місті рватися ракети і снаряди.  Внаслідок події були пошкоджені 243 будівлі та повністю зруйновані п'ять житлових будинків . 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ