Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У Балаклії відновлено 70% інфраструктури і 85% багатоквартирних будинків

«У Балаклії та прилеглих селах тривають аварійно-відбудовні роботи у житлових домах та об’єктах соціальної сфери. Наразі відновлено близько 70% інфраструктури, близько 85% багатоквартирних будинків та 55% - приватних домівок. Покрівлі та вікна у багатоквартирних будинках та об’єктах соціальної сфери відремонтовано та замінено майже на 100%». Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Балаклії, передає Урядовий портал.

«Головне питання на сьогодні - щоб люди не відчували наслідків катастрофи і відчували себе в безпеці. В першу чергу було виділено Урядом на розмінування 20,6 млн грн,   на відновлення територій та відбудову населених пунктів із резервного фонду держбюджету було виділено 100 млн грн, зараз додатково виділено 45 млн грн на те, щоб врегулювати ситуацію з житловими потребами тих жителів, які постраждали найбільше. На сьогодні тут працює 21 будівельна компанія з різних регіонів України», - зазначив Геннадій Зубко, спілкуючись з місцевими жителями постраждалого селища Нафтовик.

Внаслідок надзвичайної ситуації в Балаклії, було зруйновано та пошкоджено 392 об’єкти. У багатоквартирному житловому секторі пошкоджено 117 будинків. У приватному секторі найбільш пошкоджено 228 будинків. Пошкоджено 14 об’єктів соціальної сфери.

Нагадаємо, що сьогодні Геннадій Зубко перебуває з робочою поїздкою до Харківської області. Раніше він повідомив, що територію, що постраждала внаслідок надзвичайної ситуації повністю розміновано й очищено.

«З самого першого дня для розмінування ми ставили  чіткі завдання, терміни, й відповідальних. На сьогодні в мінімальні терміни все вчасно виконано. Це стало можливим завдяки правильній організації роботи с першого дня трагедії та спільним діям центральних та місцевих органів влади, ДСНС, Харківської ОДА. Як і обіцяли, 18 травня передаємо Балаклійській громаді безпечні, знешкоджені землі», - зазначив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ