Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бандера - не Герой, Україна - не держава: 10 нардепів від Львівщини дали 50 тис. грн на пам'ятник

Народні депутати Верховної Ради від Львівщини дали 50 тис. грн на добудову пам’ятника Степану Бандері. Про це сьогодні, 18 січня, на прес-конференції народних депутатів України у львівському Прес-клубі повідомив депутат «Нашої України» Андрій Парубій.

Десять депутатів, представників Львівщини зробили внесок в 50 тис грн у благодійний фонд Степана Бандери для того, щоб, оминувши бюрократичні механізми, до 20-річчя Незалежності України завершити будівництво пам’ятника Степану Бандері у Львові. Благодійний фонд очолює Ігор Калинець.

«Головна наша мета – це розпочати широкий збір коштів на добудову пам’ятника Степану Бандері, адже те, що робить сьогодні Президент – це виклик усім українцям, всій громаді і насамперед громаді Львівщини. Якщо кожен свідомий мешканець Львова та області дасть хоча б 1 грн, то ми добудуємо пам’ятник Степану Бандері, натомість кожен львів’янин буде відчувати власну причетність до цього процесу. Поки Бандера не Герой, Україна – не держава!» - наголосив Андрій Парубій.

Нашоукраїнець Андрій Парубій зазначив: «Загальна сума, яка потрібна для добудови пам’ятника, становить 2,5 млн грн. Однак ми маємо намір впорядкувати й площу біля пам’ятника. На арці, яка позаду Степана Бандери, буде відображено чотири віхи боротьби за Незалежність, а Степан Бандера – центральна фігура».

Не виключає нардеп і можливості «зриву добудови пам’ятника», однак запевняє, що депутати та громадськість зроблять все можливе, щоб пам’ятний комплекс Степана Бандери цього року був урочисто відкритим.

За словами Андрія Паруб’я, на будівництво вже витрачено близько 4 млн грн. Нагадаємо, що Львівська обласна рада на добудову пам’ятника у цьогорічному бюджеті передбачила 600 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ