Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Банкіра Порошенка оштрафують за забруднення навколишнього середовища на Львівщині

Екс-директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Костянтина Ворушиліна, який володіє розкішним котеджем в селищі Славське у Сколівському районі Львівської області, притягнуть до адміністративної відповідальності за порушення вимог щодо поводження з відходами, що в свою чергу спричинило забруднення земельних ділянок.

Протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 82 КУпАП (Порушення вимог поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення) на гр. Ворушиліна К.М. (власника житлового будинку в смт Славське - на вул. Волошина) співробітниками Державної екологічної інспекції в Львівській області був складений 07.10.2019 року. Розгляд цієї адміністративної справи призначено на сьогодні - 21.10.2019 року.

Адміністративне правопорушення було зафіксовано в ході заходів держконтролю за дотриманням природоохоронного законодавства, які співробітники державної екоінспекції провели на підставі звернення львівського журналіста Віктора Корнієнка.

В даному зверненні, складеному за результатами журналістського розслідування та адресованому Державній екологічній інспекції в Львівській області, Віктор Корнієнко увагу акцентував на тому, що в селищі Славське Сколівського району поблизу гори Тростян низка приватних садиб, не маючи вигрібних ям, використовуючи загальні несправні очисні споруди, каналізаційні води роками спускають прямо в карпатський ліс.

І що серед них «знайшлися» розкішні котеджі колишніх посадових осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб: екс-директора-розпорядника Фонду Костянтина Ворушиліна, колишнього ведучого професіонала Фонду Ігоря Грицака, який свою приватну садибу використовує як туристичний комплекс "Карпатська Казка".

За інформацією Державної екологічної інспекції в Львівській області, на даний час на гр. Грицака І.Ю., а також на гр. Грицак О.І. (йдеться про сина Ігоря Грицака, який також має котедж в Славському поблизу гори Тростян на вул. Волошина) накладено адміністративне стягнення відповідно до ст. 82 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі 1020 (одна тисяча двадцять) гривень.

Що стосується використання вищезазначеними громадянами загальних несправних очисних споруд (які, за наявною інформацією, були встановлені незаконно), то за даними фактами відповідні звернення та запити журналістом Віктором Корнієнком були скеровані на адресу обласної Державної екологічної інспекції, Славської селищної ради.

Нагадаємо: вважають, що Костянтин Ворушилін пов'язаний із колишнім президентом Петром Порошенком. Зокрема, Ворушилін керував банком "Мрія" Петра Порошенка (банк продали російському ВТБ 2007 року).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ